A ViaMap Kft. a Digitalis Kft-vel együttműködésben a fotótérképezés területén is bemutatkozik.

Az általunk használt szoftver képes kommersz kamerák képeiből, átlagos szakmai áttekintéssel rendelkező operátorral ortofotó minőségű terméket előállítani. Az APS UAV/UAS rendszerek és pilótás repülések adatainak feldolgozására is alkalmas.

Ezzel a szoftverrel készítettük el Törökbálint Város ortofotóját, melyhez egy Nikon D800-as kamera 36 Mpixeles képeit használtuk. A repülést egy Cessna kisgéppel végeztük a szárnytartóra erősítve a speciálisan dobozolt kamerát. A rendszerhez a Digitalis Kft. egy navigációs modult is fejlesztett, mely a pilótát támogatta az iránytartásban és a repülési terv megfelelő minőségű végrehajtásában.

A 36 Mpixeles képek száma 3200-nál is több volt. A feldolgozás az APS-sel mintegy 5 napig tartott.

Az eredmény itt látható:

http://terkep.torokbalint.hu/

Dunai árvíz képei:
http://map.fototerkep.hu/

Abban tudunk segíteni, hogy térinformatikai célokra nagyon gyors adatgyűjtést végezzünk, az eredményeket rövid idő alatt kiértékeljük és megfelelő körben publikáljuk. A felhasznált szoftver (APS) egy dinamikusan fejlődő eszköz, így a fejlesztés során igyekeznek a felhasználók ötleteit, kéréseit maximálisan figyelembe venni.

Ha érdekli ez a megoldás, vagy speciális igénye van, írjon egy emailt az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, vagy keressen elérhetőségeinken!

APS brossúra