A ViaMap Kft. tulajdonosai országos és helyi térinformatikai rendszerek fejlesztésében jártasságukkal biztosítják a felhasználói igények szem előtt tartását, ezáltal az igényeknek megfelelő rendszerek létrehozását.

Fő szolgáltatási területünk a térinformatikai fejlesztés mellett a hardver-, szoftver- és adatbázisrendszerek tervezése, konzultáció, oktatás és adatfeldolgozási feladatok elvégzése.

A cég 2009. márciusában történő bejegyzése óta jelentős fejlesztő/támogató tudásközponttá vált. Ügyfélkörünk között önkormányzatok, multinacionális és hazai cégek, civil szervezetek, oktatási intézmények egyaránt megtalálhatók.

Értékeink:

  • Megoldásközpontú, iteratív projektszemléletünknek köszönhetően a kezdeti lépésektől a teljes megvalósításig a fejlesztési folyamatok nyomon követhetők, az egyes iterációk során elkészült termékek önmagukban tesztelhetők, vagy akár termelésbe is állíthatók.
  • A felhasználói igények részletes felmérésére fordított idő többszörösen megtérül a fejlesztés során. Az igényfelméréshez elengedhetetlen a felhasználók szükséges mértékű képzése is, hiszen nem kell, hogy mindenki térképes szakember legyen. Kérjük cserébe, hogy hallgassák meg tanácsainkat és értsék meg a lehetséges határokat a rendszerek kialakítására vonatkozóan.
  • A térinformatikához nem kell értenie rendszereink felhasználóinak. A feladatra koncentrálva nagyobb termelékenység érhető el. Alapvetően a rendszerek idomuljanak a felhasználóhoz.
  • Érdemes kicsiben elkezdeni és a folyamatosan jelentkező igényekhez folyamatosan igazítani, fejleszteni a rendszereket. A kicsi okos rendszerek jobbak, mint a nagy buták és sokkal jobban elfogadják őket a felhasználók, mintha egyszerre nagyon sok funkcióval kellene megbirkózniuk.


Márta Gergely
vezető fejlesztő
Okleveles Földmérő és térinformatikai mérnök
Műszaki menedzser


Sándor Csaba
szolgáltatási vezető
Vízépítő Mérnök, Térinformatikai Szakmérnök