Referencia projektek

Tengeri hajóforgalom elemzése

Francia partnerünkkel elemezzük a világtengerek hajóforgalmát. A forgalom elemzéséből következtetni lehet egyes fontos árucikkek, szállítási volumenére. A főként tengeren szállított árucikkek esetében ezek az adatok különösen jól korrelálnak a világpiacok mozgásaival.

A rendszer lelke egy nagynak mondható PostgreSQL+PostGIS adatbázisszerver, mely magas rendelkezésreállású architektúrájával biztosítja az alapadatok fogadását, feldolgozását és közzétételét. Erre épül egy WordPress ás HighCharts alapú megjelenítőrendszer, mely az elemzések eredményeit megjeleníti.

magyar

Illegális hulladéklerakók térképezése

Az EMLA Egyesület és a Hulladék Munkaszövetség a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium szakmai támogatásával végezte az illegális hulladéklerakók feltérképezését a közép-magyarországi régióban. A munka első lépése, a számítógépes rendszer „okosítása” volt, amelynek során a szakirodalomban fellelhető távérzékelt anyagokra alkalmazott feldolgozási lépések kerülnek adaptálásra a magyar környezethez és különösen a rendelkezésre álló alapadatokhoz. Az azonosított területek terepi ellenőrzése és adatbázisba szervezése történt meg.

magyar

II. katonai felmérés kereshető térképe

Az Arcanum Kft-vel együttműködésben készítettük a II. katonai felmérés térképeinek és a Google térképek együttes megjelenítését biztosító bemutató célú rendszert.
http://archivportal.arcanum.hu/maps/html/katfelm2b_google.html

magyar

Oldalak

Feliratkozás Referencia projektek csatornára